Ibland går livet upp och ibland går livet ner. Där emellan händer kanske ingenting. Här handlar det inte om trendig inredning, harmoniskt familjeliv eller spännande resor. Här handlar det om verkligheten - mitt liv, min familjs liv - for better and for worse.

måndag 29 juli 2013

Legoland i dagarna två

Så var det då äntligen dags för resans syfte och höjdpunkt; Legoland Billund.



Det är förstås inte att rekommendera att åka under högsäsongen, men med förköpta biljetter (2-dagars) gick det snabbt att komma in. De där gratisbiljetterna som man får genom olika företag är värda att använda om man har lika många barn som man är vuxna i sällskapet, och bara ska vara en dag. 2-dagarsbiljetterna var bara någon hundralapp dyrare än att använda gratisbiljetterna (som dessutom bara kan köpas i kassorna, där det är köööö).


Loke hade längden inne för alla åkattraktioner, medan Svante (som är våghalsigast) inte fick åka det han ville och därmed var ganska så besviken. Hemsidans info är lite missvisande - ladda ner Legoland-appen där det är bättre information om vad som gäller på attraktionerna och aktiviteterna.


Första åkturen gick vilt till, Loke var nog inte beredd på det som du ser. En väldigt rolig bergochdalbana med en överraskning mot slutet ;) Den här måste man vara 120 cm för och då måste man åka med en vuxen. Svante var så ledsen men fick nöja sig med att titta på pingvinerna bredvid.


Sedan åkte han och jag Speed racers vilket var mycket uppskattat av både mor och son! För Loke dröjde det ganska länge innan han ville åka något igen - X-plorer knäckte självförtroendet något....

Dagen under strålande sol och i hetta gick i lugnt tempo. Om inte annat för att det behövde köas en hel del. Och trots att vi var där i två dagar så missade vi en del grejer, vi orkade inte riktigt med att hetsa runt och stå i kö. Lärdomen är att när vi om några år åker tillbaka, så gör vi det under lågsäsong.

The Temple - skjuta på lysande punkter med laserpistol
Xtreme Racers - lite som Vilda musen på Grönan, fast med en redig första backe.

Allas favorit; Draken. Lugn tur inne i borgen för att sedan åka ut på en snabb, kort men härlig bergochdalbana
 Slush-ställen fanns det gott om! Barnen fick en 0,5 l flaska och band som vi sedan fyllde på med både slush och annat drickbart i värmen. (flaska 45 dkr, band 20 dkr tror jag och påfyllning 22 dkr eller 5 ggr för 75 dkr)

 SG var förstås inte 100% återställd och tål dessutom sol och värme dåligt i vanliga fall också. Så han hamnade på Saloon i skuggan (med öl) där vi sedan träffades för att äta. Vi hade fått höra att det skulle finnas legoformade pommes frites, och det var just där som det fanns! Barnen åt glatt legobitar och frikadeller.





Legoland var en gång i tiden i stort sett bara miniatyrvärlden, byggd i skala 1:20. Den ligger i början av parken, men eftersom vi ville vara lite smarta (för alla stannar till precis där först), så gick vi längst in och jobbade oss tillbaka. Så på kvällningen dag 1 var det knappt några där och vi kunde strosa runt och titta på alla fantastiska byggnader, farkoster och rörliga delar.

Svante gillade legovärlden - Ni går för fort! Jag vill titta!




På plats i legotåget
Dag 2 körde vi repris på Speed Racers och Draken, åkte Xtreme Racers efter dagarnas längsta köande och vi besökte Atlantis och 4D-bion. Som avslutning tog vi Legondolen.





I  olidlig hetta (för AC hade pajat i butiken) valdes det ut lego - både i lösvikt och så diverse byggsatser. Barnen hade sparat jul- och födelsedagspengar för att kunna shoppa loss. Inte alltid billigare än på andra ställen, men det är ju något speciellt att få handla på själva Legoland :)



Barnen var så nöjda med dagarna! Ja, vi vuxna också trots att vi ser det hela ur en annan synvinkel. Det blir ett återbesök när ekonomin tillåter och Svante har vuxit till sig lite.

SG har också bloggat, mer seriöst, om dagarna. Läs på hans blogg >>>>

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar