Ibland går livet upp och ibland går livet ner. Där emellan händer kanske ingenting. Här handlar det inte om trendig inredning, harmoniskt familjeliv eller spännande resor. Här handlar det om verkligheten - mitt liv, min familjs liv - for better and for worse.

söndag 28 juli 2013

Mot Danmark och hem igen


Med full-lastad bil for vi iväg mot Danmark på min födelsedag. Resan ner ger gick förvånande nog bra. Rustade med lite ätbart, DVD-spelare och surfplattor behövdes endast ett fikastopp i Brahe hus och McD + tankning utanför Malmö. Öresundsbron var imponerande, men Stora Bält-bron än mer. Sedan hade vi ju inte koll på att Lilla Bält-bron också fanns. Dåligt med geografikunskaper hos läraren ;)

Resan genom Danmark, mot Jylland, gick på ca 3 timmar. Mycket tack vare hastighetsbegränsning på 130 km/h på motorvägarna. Darth Vader (gps:en) guidade oss väl hela resan och irrade bara bort oss en gång med en icke-existerande Jet-mack under vistelsen.

Fortfarande glada efter många timmar i bil.

Vi hade en 15 m2 stuga på Top Camp Riis utanför Give. 20 min från Billund och 5-10 minuter från Givskud. Stugan var väldigt enkel med två våningssängar och en bäddsoffa, trinettkök och kyl. Vi hade tur och fick en stuga precis mittemot duschar (5 dkr för 5 minuters duschning) och toaletter, så det löste sig bra. Men blir det någon mer gång så kommer vi kosta på oss en "lyxstuga" med dusch och toa samt att stanna någon dag längre för återhämtningen. Barnen tyckte mycket om campingen, som har pooler och flera lekplatser som de knappt hann använda eftersom vi hade ett späckat program.

Felicia på trappan till vår lilla hytte.

Tips för dig som vill bo där (för det rekommenderas); ta med diskmedel, disktrasa, diskhandduk. Ha brett lakan till dubbelsängen (bäddsoffan). De förstnämnda hade vi missat, men lakan hade vi i alla fall. Campingens supermarket är förstås väldigt dyr (men har färskt bröd på morgonen), det finns mataffärer i Give och Givskud.

Hemresan var seg eftersom den påbörjades på eftermiddagen, efter besöket på zoo. Barnen var trötta, vi var trötta och det tjafsades en hel del. Vi kom hem kl. 03 natten mot fredag och känslan av att få lägga sig i sin egen säng är oslagbar!



SG fick ratta över de flesta broarna - förutom Lilla Bält-bron på vägen hem. Den var lagom för mig...

Om man inte vill åka över en massa betalbroar (Öresund och Stora Bält), och spara lite tid, finns en färja från Varberg och en från Göteborg över till Jylland. Dessa hade vi gärna valt men de kostade en hel del och vi hade tyvärr en tajt budget. Men nästa gång så....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar